Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2019 12:47

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο Κατάρ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Δημήτρη Συλλούρη, μεταβαίνει στη Ντόχα του Κατάρ, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 140ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν από 6 μέχρι 10 Απριλίου 2019. Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές κ.κ. Μάριος Μαυρίδης και Χρίστος Ορφανίδης και οι βουλεύτριες κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά και κα Άννα Θεολόγου. Παράλληλα με τη Διάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο του Συνδέσμου των Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Αυγούστα Χρίστου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Έλενα Περσιάνη.

Το κύριο θέμα, που θα απασχολήσει τη Συνέλευση, έχει τίτλο «Τα Κοινοβούλια ως πλατφόρμες για την ενίσχυση της εκπαίδευσης για την ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου». Άλλα βασικά θέματα συζήτησης αφορούν στους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση μισθοφόρων, ως μέσο υπονόμευσης της ειρήνης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον ρόλο του δίκαιου και ελεύθερου εμπορίου και των επενδύσεων στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα όσον αφορά στην οικονομική ισότητα, τις βιώσιμες υποδομές, τη βιομηχανοποίηση και την καινοτομία, στον ρόλο των Κοινοβουλίων στη διασφάλιση του δικαιώματος στην υγεία και στην επίτευξη Καθολικής Κάλυψης Υγείας μέχρι το 2030, καθώς και στη διασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας μέσω της ενδυνάμωσης των ανθρώπων.

Με την ευκαιρία της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να έχει συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, καθώς και με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Βουλής) του Κατάρ κ. Ahmed Bin Abdullah Al Mahmoud, που φιλοξενεί τη Συνέλευση. Ο κ. Συλλούρης θα συμμετάσχει, εξάλλου, στη δεύτερη Προπαρασκευαστική Συνάντηση ενόψει της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί το 2020.

Η κα Κουκουμά αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Γεωπολιτικής Ομάδας «12+», που θα προηγηθεί της έναρξης των εργασιών της Συνέλευσης.

Τέλος, τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί από τη Ντόχα στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

(ΜΓ/ΕΙ)