Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2019 20:46

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Σίλιας Φιλίππου «Όψεις και Απόψεις»

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση της φίλης Σίλιας, για να τελέσω τα εγκαίνια της νέας της δουλειάς,  η οποία φέρει τον τίτλο «Όψεις και Απόψεις».

Λάτρης της ζωγραφικής από την παιδική της ηλικία, η Σίλια σε κάθε της δουλειά μας κάνει κοινωνούς του πηγαίου και αστείρευτου ταλέντου που τη διακρίνει, ως, επίσης, και των συναισθημάτων και των εμπειριών που έθεσαν σε κίνηση τη δημιουργική της δραστηριότητα.

Η επίσκεψή της στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2017 και η άμεση επίδραση που άσκησε στις αισθήσεις η μαγεία των χρωμάτων της φύσης, λειτούργησε καταλυτικά στον ψυχικό της κόσμο και υπήρξε η αφορμή για να εκφράσει αβίαστα στον καμβά την καλλιτεχνική της ενέργεια.

Αντιλαμβανόμενη την ομορφιά και την αρμονία που εκπέμπει το φυσικό περιβάλλον, ως το μέσο για να λυτρωθεί ο σύγχρονος άνθρωπος από την έντονη καθημερινότητα, την αποξένωση και τη πολλές φορές μοναξιά που βιώνει, καταπιάστηκε επιμελώς με μία ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, άμεσα συνδεδεμένων με το αφετηριακό ορμητήριο της έμπνευσής της.

Είναι στο πλαίσιο αυτό που η ευρηματική καλλιτέχνης πετυχαίνει να εξωτερικεύσει και να μεταδώσει επακριβώς στον καθένα το υποδηλούμενο μήνυμα της ψυχής και των δικών της συναισθημάτων.

Το μήνυμα πως η επαφή με τη φύση και τη  ζωοδοτική αυτή της δύναμη, είναι ικανή να μας απελευθερώσει και να μας αναγεννήσει πλήρως.

Επιτρέψτε μου για ακόμη μία φορά να συγχαρώ θερμά τη Σίλια.

Ως άλλωστε μας συνηθίζει, κατάφερε και  μέσα από αυτή την από πάσης απόψεως ξεχωριστή ζωγραφική της δημιουργία, να μας κάνει να συνταξιδέψουμε και να συμμετέχουμε στον μεστό  συναισθημάτων και μηνυμάτων κόσμο της ζωγραφικής τέχνης.

Είναι μέσα από αυτό το πρίσμα, που η Σίλια στο πλαίσιο της συνολικής της δουλειάς καταξιώθηκε τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού, καταθέτοντας τη δική της τεράστια συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και στη δημιουργική ανανέωση της παράδοσής μας.

Αγαπητή Σίλια είμαι βέβαιος, ότι η έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το φιλότεχνο κοινό της Κύπρου.

Εύχομαι να αξιωθείς στο μέλλον ακόμη περισσότερες δημιουργίες κάτι που ο καθένας μας έχει ανάγκη να εξωτερικεύσει όπως εσύ τις εκφράζεις, με τον ψυχισμό, την καλλιτεχνική φλέβα, την καλλιτεχνική δημιουργία.

____________  

ΡΜ/ΣΧ