Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-04-2019 18:24

Ανακοίνωση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Ομόφωνα εγκρίθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής οι Κανονισμοί λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών δυνάμει του άρθρου 24 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου του 2017.

Τα Μέλη της Ιδρυτικής Επιτροπής της Ακαδημίας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες  στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού  κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυπριανό Λούη, στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Ιδρυτική Επιτροπή εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον  Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για τον εποικοδομητικό διάλογο κατά τη συζήτηση των Κανονισμών στην Επιτροπή.

Με την έγκριση των Κανονισμών λειτουργίας της Ακαδημίας, η Ιδρυτική Επιτροπή θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα για να εκλέξει τα 12 Ιδρυτικά Μέλη της Ακαδημίας.

Η εκλογή των 12 Ιδρυτικών Μελών, σύμφωνα με τον Νόμο, σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Ιδρυτική Επιτροπή

Λουκάς Χριστοφόρου

Χριστόφορος Πισσαρίδης

Κυριάκος Νικολάου

Βάσος Καραγιώργης