Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2019 15:32

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο

Με αριθμό εθελοντών που ξεπερνά τις 47,000 ολοκληρώθηκε χθες 7 Απριλίου, η εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο η οποία διήρκησε μια βδομάδα και την οποία διοργάνωσαν το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πέραν των 400 ομάδων καθάρισαν περιοχές του νησιού, τις οποίες καθόρισαν κατά κύριο λόγο οι Τοπικές Αρχές τις οποίες και ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή τους.

Ευχαριστούμε ,επίσης, όλα τα οργανωμένα σύνολα, τα Τμήματα του Δημοσίου, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά για την συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στόχος της εκστρατείας ήταν να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η σημασία αυτής  της εκστρατείας δεν είναι μόνο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος, αλλά και η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη, στα περιβαλλοντικά  θέματα αλλά και στα κοινά γενικότερα.

Η μείωση της παραγωγής αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση μπορούν  να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των πόρων της κυπριακής οικονομίας, να αυξήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στον τομέα της ανακύκλωσης ,συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια  προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη καθώς και τις καθημερινές εικόνες με σωρούς από σκουπίδια  στην Κυπριακή φύση προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την Κύπρο και θα συνεχίσουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να τη διατηρήσουμε καθαρή για πάντα μέσα από το μήνυμα της συμμετοχής και του σεβασμού.

--------------------------- 

ΕΙ