Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-04-2019 08:59

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 8ης Απριλίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Απριλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, δεκατρείς πυρκαγιές, δεκατρείς ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 11.10 λήφθηκε κλήση για ατύχημα σε λατομείο στο χωριό Ανδρολίκου στην επαρχία Πάφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς με ομάδα και όχημα διάσωσης. Άτομο ασχολείτο με εργασίες στο λατομείο, όταν μεγάλος όγκος πετρώματος (βράχος) αποκολλήθηκε από το βουνό με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει μέσα στην καμπίνα ερπυστριοφόρου οχήματος (εκσκαφέα). Για την αποπαγίδευση του έγινε μετακίνηση του βράχου με τη βοήθεια άλλου εκσκαφέα και στη συνέχεα χρησιμοποιήθηκε ειδική εξάρτηση και υδραυλική συσκευή αποπαγίδευσης για αφαίρεση της καμπίνας και αποπαγίδευση του ατόμου το οποίο ακολούθως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Στη σκηνή παρευρέθηκε επίσης το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και η Αστυνομία.  

Η ώρα 20.49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο (οικόπεδο), στην οδό Βασιλίσσης Μαρίας, στον Άγιο Δομέτιο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η ώρα 21.04 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Το όχημα μάρκας HONDA LOGO έπαθε εκτεταμένες ζημίες. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε και η δεξιά πλευρά ενός διπλοκάμπινου μάρκας CHEVROLET που βρισκόταν σταθμευμένο δίπλα από το HONDA και μετακινήθηκε από τον ιδιοκτήτη του πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 01.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στον Αστρομερίτη. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η ώρα 01.54 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο Ένα όχημα μάρκας TOYTOTA YIARIS υπέστη εκτεταμένες ζημιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ/ΕΙ)