Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2019 11:56

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στην Ιορδανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, έφθασε στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα συμμετάσχει σήμερα στη δεύτερη κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στο αεροδρόμιο του Αμμάν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας κ. Αϊμάν Σαφάντι.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Αμέσως μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας, ο Υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Παλάτι, όπου παρακάθισε σε τριμερή υπουργική συνάντηση με τους ομόλογους του της Ελλάδας και της Ιορδανίας. Ακολούθησε τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ.

Στην τετραμερή υπουργική συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το εμπόριο, την οικονομία και τον τουρισμό και τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των χωρών τους στους τομείς αυτούς.

Εξάλλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού συμμετείχε στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώνει το ΚΕΒΕ με το αντίστοιχο ιορδανικό επιμελητήριο, στο Αμμάν.

Αργότερα, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι από τον Βασιλιά της Ιορδανίας και θα ακολουθήσει διμερής συνάντησή τους.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

-----------------------------

ΡΜ/ΕΙ