Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-03-2018 14:12

Ρύθμιση της απασχόλησης στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου για περαιτέρω εξορθολογισμό όλων των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφασή του στις 24.1.2018, καθόρισε εξ Υπουργών Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία θα προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες για τη μελέτη των υφιστάμενων όρων απασχόλησης στα ΑΒΠ.

Με σημερινή απόφασή του, και μετά και από τη σχετική ενημέρωση που έτυχε από την εξ Υπουργών Επιτροπή, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα.

  1. Να συμμορφωθεί πλήρως με την όποια απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται, και αφορά στην προσφυγή των επηρεαζομένων που εργοδοτούνται στα ΑΒΠ, για τη σχέση εργοδότη-εργοδοτουμένου.
  2. Να συνεχιστεί ο διάλογος για περαιτέρω συζήτηση και βελτίωση των επιμέρους όρων εργοδότησης των επηρεαζομένων.
  3. Να εξουσιοδοτήσει την εξ Υπουργών Επιτροπή να προχωρήσει σε αγορά υπηρεσιών ειδικού εμπειρογνώμονα, με στόχο τον εξορθολογισμό όλων των ΑΒΠ μέχρι τον Μάρτιο του 2019.
  4. Να εξουσιοδοτήσει το ΥΠΠ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την προκήρυξη των διαγωνισμών των ΑΒΠ μέχρι το τέλος Μαΐου, ούτως ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη στελέχωση των Προγραμμάτων για τη σχολική χρονιά 2018-2019.  Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι ενός έτους, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια (1+1).