Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2019 15:04

Συναυλία για την επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), η συναυλία με τίτλο «Περί της ακριβής χώρας…», που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 59ης επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συναυλία παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, εκπρόσωποι της πολιτικής, πνευματικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας, αλλά και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές κ. Σία Αναγνωστοπούλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και κ. Νίκος Παπαναστάσης, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μαρία Σολωμού, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Πρέσβειρα κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και πολλοί Πρέσβεις.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Στη συναυλία τραγούδησαν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Βασίλης Λέκκας και Κώστας Χατζηχριστοδούλου. Συμμετείχε η Άντρια Σουρουλλά Θεοδώρου και οι μουσικοί Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο), Βασίλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο), Βασίλης Χατζηλούκας (κιθάρα). Στο πιάνο ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης ο οποίος είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ. Επίσημος χορηγός αερομεταφορών: AEGEAN.

(ΜΓ/ΕΙ)