Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-10-2019 11:26

Ο κ. Κώστας Καδής αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, 4 Οκτωβρίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου.

Καλωσορίζοντας τον κ. Κώστα Καδή στην οικογένεια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης Καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος, ανέφερε ότι η δράση του τιμώμενου συνδέεται ποικιλότροπα με το Πανεπιστήμιο. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δράση του κ. Καδή ως Πανεπιστημιακού σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με τα ενδιαφέροντα του Πανεπιστημίου, ως τέως Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, υπεύθυνου για τα θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και ως Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του οποίου η δράση αφορά τον κατ’ εξοχήν τομέα ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στις διαχρονικές σχέσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Κύπρο και την προθυμία του να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Η Καθηγήτρια Μαρία Παπαφωτίου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, με εισήγηση της οποίας ο Κύπριος Υπουργός αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου, παρουσίασε το βιογραφικό του Κώστα Καδή, με ιδιαίτερες αναφορές στο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο. 

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τις Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ιδιαίτερη τιμή να του απονείμουν τον ανώτατο τιμητικό τίτλο του Πανεπιστημίου. Εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία του για ενίσχυση και αναβάθμιση των σχέσεων του Υπουργείου του με το Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για λήψη αποφάσεων που να εδράζονται στη γνώση και την επιστημονική τεκμηρίωση. Ακολούθως, ο κ. Υπουργός έδωσε διάλεξη με θέμα «Κυπριακή Βιοποικιλότητα: Πλούτος, Απειλές, Πολιτικές Προστασίας», μέσα από την οποία παρουσίασε και δεδομένα της προσωπικής του επιστημονικής δουλειάς, καθώς και πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η Κυπριακή Κυβέρνηση για τη διατήρηση του βιολογικού πλούτου που διαθέτει η Κύπρος. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, νυν και πρώην Υπουργοί της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας, Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι Κυπριακών Φορέων της Ελλάδας. 

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Καδής είχε συναντήσεις με τις Πρυτανικές Αρχές και με καθηγητές του Πανεπιστημίου, κατά τις οποίες συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια σειρά από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

___________

ΜΑΚ/ΣΧ