Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2019 10:13

Χαιρετισμός ΥΜΕΕ κας Βασιλικής Αναστασιάδου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Διευθυντή του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για να χαιρετήσω τη σημερινή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η 9η Οκτωβρίου, έχει πλέον καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων. Σαν σήμερα, πριν από 145 χρόνια, μετά από πρωτοβουλία 22 χωρών,  ιδρύθηκε με την υπογραφή σχετικής συνθήκης στη Βέρνη της Ελβετίας, η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, η οποία αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα διεθνή οργανισμό με 195 χώρες-μέλη.

Στην πορεία της μακρόχρονης ιστορίας τους, τα Ταχυδρομεία κατάφεραν και ανέπτυξαν ανά το παγκόσμιο, ένα τεράστιο δίκτυο με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών.  Παρόλες τις ραγδαίες αλλαγές που επιτελούνται στον ταχυδρομικό τομέα, με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου του παραδοσιακού ταχυδρομείου λόγω της ευρείας χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής, τα Ταχυδρομεία  εξακολουθούν με την ιδιότητα τους ως παροχείς καθολικής υπηρεσίας, να αποτελούν ένα ασφαλή και προσιτό τρόπο επικοινωνίας για εκατομμύρια ανθρώπων.

Σήμερα, τα Ταχυδρομεία, ανταποκρινόμενα στις προκλήσεις της τεχνολογίας αλλά και της συνεχούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, κινούνται  προς νέες καινοτόμες υπηρεσίες που διευκολύνουν την ασφαλή διακίνηση των προϊόντων και αγαθών που αγοράζονται μέσω του διαδικτύου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αλλά και η κυβέρνηση γενικότερα, στηρίζουν ενεργά τη συνεχή προσπάθεια των Κυπριακών Ταχυδρομείων για εκσυγχρονισμό.  Στόχος είναι όπως αυτά, μέσα σε συνθήκες ελευθεροποίησης της ταχυδρομικής αγοράς, όπως είναι και η υποχρέωσή μας ως μέλους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, να καταστούν ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση με επιτυχία.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τονίσω τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε και στο ανθρώπινο δυναμικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων, το οποίο, λόγω και της φύσης της ταχυδρομικής εργασίας, που χαρακτηρίζεται ως «εντάσεως εργασίας», αποτελεί και την κινητήρια δύναμή τους.  Με αυτό το πλεονέκτημα, είμαι βέβαιος ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα συνεχίσουν την προσφορά τους και στο μέλλον, σε συνθήκες υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω τόσο το Διευθυντή όσο και το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη συνεχή βελτίωση των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της τεχνολογίας και τις ανάγκες των πελατών, και  τους διαβεβαιώνω ότι ,ως Υπουργείο, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη για επιτυχή εκτέλεση του έργου τους.

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά, που  κατέλαβαν τις πρώτες δέκα θέσεις παγκύπρια στον 48ο Διεθνή Ταχυδρομικό Διαγωνισμό με θέμα «Γράψε μια επιστολή για τον ήρωα σου».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό και να συγχαρώ όσα από αυτά διακρίθηκαν, ιδιαίτερα δε την  αγαπητή Στυλιάνα Παττίχη, που κατέλαβε την πρώτη θέση παγκύπρια.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού γίνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκπρόσωποι του οποίου βρίσκονται σήμερα μαζί μας και προς τους οποίους απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συνεχή υποστήριξή τους. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τους εκπροσώπους των σχολείων, των οποίων μαθητές βραβεύονται σήμερα, και που ενεθάρρυναν τα παιδιά να λάβουν μέρος  στο διαγωνισμό που δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά  απαιτεί θυσία από τον ελεύθερο τους χρόνο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που διόρθωσαν τις εκθέσεις των παιδιών.  Δεν μπορώ επίσης να μην ευχαριστήσω τους γονείς τους, οι οποίοι, συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην επιτυχία του διαγωνισμού.

Τέλος, ευχαριστώ όλους όσοι συνεισέφεραν στην οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης καθώς και όλους εσάς που την τιμάτε με την παρουσία σας.

( ΔΚ )