Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2019 18:28

Επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στο Βελιγράδι

Στο περιθώριο των εργασιών της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης είχε το απόγευμα συνάντηση με τον ομόλογό του της Σλοβενίας, κ. Dejan Židan.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου Σλοβενίας και εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους και ως μικρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Συλλούρης επανέλαβε πρόσκληση για επίσκεψη του κ. Židan στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε, εξάλλου, το πρωί χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας, κ. Ararat Mirzoyan, τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της Σλοβακίας, κ. Andrej Danko και τον επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, κ. Guomin Chen.

Στις συναντήσεις ανταλλάγηκαν απόψεις για εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων κοινοβουλίων τους, προς επίτευξη απτών αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς. Συζητήθηκε, τέλος, η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

______________ 

/ΣΧ