Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-10-2019 17:45

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Λουξεμβούργο.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας κατά των διακρίσεων σε όλα τα κράτη μέλη και η αντιστοιχία δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας στον μεταβαλλόμενο κόσμο της εργασίας. Επίσης, οι Υπουργοί ενέκριναν Συμπεράσματα σχετικά με την «Οικονομία της Ευημερίας» και «Το Μέλλον της Εργασίας».

Σε παρέμβαση της για τα θέματα της ισότητας και καταπολέμησης των Διακρίσεων, η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι παρόλο το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται και την πολιτική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, σήμερα πολλοί πολίτες υφίστανται διακρίσεις και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Νομοθεσίας αλλά και ενίσχυση των εθνικών νομοθεσιών με αυστηρότερες ποινές και μέτρα. Επίσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για υπέρβαση του σημερινού αδιεξόδου σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την Οδηγία για την ίση μεταχείριση.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την καταπολέμηση των Διακρίσεων η Υπουργός σημείωσε ότι έχουν ετοιμαστεί επιμέρους Εθνικά Σχέδια Δράσης για τα θέματα ισότητας και μη διακρίσεων με θετικά αποτελέσματα ενώ τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο των Γραφείων των Επιτρόπων Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ισότητας των Φύλων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της αντιστοιχίας δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας στον μεταβαλλόμενο κόσμο της εργασίας, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι για να μπορέσει η διά βίου μάθηση να βελτιωθεί περαιτέρω, θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές υποστηρικτικές δομές, οι οποίες να εντάσσονται σε μια ευρύτερη πολιτική διά βίου μάθησης. Προς επίτευξη αυτού του στόχου σημείωσε, η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων καθίσταται επιτακτική. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε τη σημασία συμμετοχής τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού τομέα σε αυτές τις προσπάθειες όσο και την κατάλληλη ενημέρωση για τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά εργασίας, τις παρουσιαζόμενες επιλογές επαγγελμάτων και τις ευκαιρίες κατάρτισης.

--------------------------------------- 

ΜΠ/ΕΙ