Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-11-2019 19:30

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην ετήσια εκδήλωση της Στέγης Ευγηρίας Αρχάγγελος Μιχαήλ

Eυχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σας αγαπητοί φίλοι, να χαιρετήσω την καθιερωμένη σας ετήσια εκδήλωση η οποία διοργανώνεται με την ευκαιρία της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και κάθε ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος ξεχωριστά, καθώς επίσης την Διεύθυνση και το προσωπικό της Στέγης Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά για την ευημερία των ηλικιωμένων και όχι μόνον, για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Σας συγχαίρω για τα σημαντικά προγράμματα που λειτουργείτε, τα οποία προσφέρουν καθημερινές λύσεις στις ανάγκες φροντίδας των ηλικιωμένων, αλλά και όλων των ευπαθών ομάδων της κοινότητας Καϊμακλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σας συγχαίρω, επίσης, για  την πρόσφατη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέσω του Καθηγητή Δόκτωρα Παναγιώτη Μπαμίδη και των βοηθών του, συνεργασία η οποία αποδεικνύει στην πράξη την ποιοτική προσφορά των υπηρεσιών σας.

Θα ήταν παράληψή μου να μην καταθέσω τον σεβασμό μου προς τους γηραιότερους συμπολίτες μας, τόσο για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία, όσο και ως πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές.

Η Κυβέρνηση, έχει ως σημαντικό στόχο την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνταξιούχων και των γηραιότερων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση ότι διαβιούν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων, παρέχει ετησίως κρατική ενίσχυση, τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τα λειτουργούν. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, δίδεται ετήσια οικονομική ενίσχυση, για τη λειτουργία προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών φροντίδας των ηλικιωμένων είτε σε 24ωρη βάση, είτε για διημερεύουσα φροντίδα, ή για κατ’ οίκον φροντίδα. Συγκεκριμένα, το 2018, 62 τέτοια προγράμματα που εξυπηρετούν περίπου 2000 ηλικιωμένους, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση πέραν του  €1.380.000, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 17% του συνολικού ποσού, που δόθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας παγκύπρια.

Στα πλαίσια αυτά η Στέγη Αρχάγγελος Μιχαήλ και το Κέντρο Ημέρας για άτομα με Αλτσχάιμερ, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους €51.000 για το έτος 2018.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ξανά ότι η μέριμνα της Πολιτείας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους, θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους σας να απολαύσετε αυτή την ευχάριστη εκδήλωση.

____________

ΜΠ/ΕΚ/ΣΧ