Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-11-2019 09:22

Ημερίδα του ΓΕΡΗΕΤ με θέμα τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2019 από το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) για τους παράγοντες της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες της  ημερίδας.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκε εμπεριστατωμένη θέση του ΓΕΡΗΕΤ αναφορικά με τις δαπάνες των νοικοκυριών και τις συνιστώσες κόστους στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία βασίστηκε σε μελέτη ευαισθησίας των κοστολογικών του μοντέλων καθώς και αξιολόγησης των ευρημάτων έρευνας καταναλωτών, στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας και του Παρατηρητηρίου Αγοράς του ΓΕΡΗΕΤ. Όπως καταδείχθηκε, δημιουργείται όφελος τόσο για τους παροχείς όσο και για τους καταναλωτές από ενδεχόμενη αύξηση στις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο από σταθερό σημείο αλλά και του διαθέσιμου όγκου σε MB στην κινητή, χωρίς αύξηση στις υφιστάμενες δαπάνες των νοικοκυριών. Τα πιο πάνω αποτέλεσαν το έναυσμα συζήτησης σε πάνελ από τους επικεφαλής των παροχέων δικτύου σταθερής στην Κύπρο για το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους δικτύου μέσα από συνέργειες που δημιουργούν μεταξύ τους συνεργασίες. 

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας ήταν αφιερωμένο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εισαγωγή του 5G στην Κύπρο. Kατά τη συζήτηση στο πάνελ των επικεφαλής των δικτύων κινητής στην Κύπρο, αναδείχθηκαν τα σημεία που οι παροχείς θεωρούν κρίσιμο να τύχουν διαχείρισης πριν την αδειοδότηση των δικτύων.   

(ΑΧ)