Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2019 14:32

Πρόγραμμα Φορείς Οικολογικής Διαχείρισης Πρασίνου

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (ΦΠ), που στόχο έχει τη μείωση της χρήσης αλλά και των κινδύνων από τη χρήση των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, δημιούργησε το Πρόγραμμα Φορείς Οικολογικής Διαχείρισης Πρασίνου. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία όλο και περισσότερων χώρων πρασίνου οι οποίοι συντηρούνται σύμφωνα με κριτήρια που προσβλέπουν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων από τη χρήση των ΦΠ.

Το Πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα Βραβεία των Πράσινων Συμβάσεων (CY GPP AWARDS) του Τμήματος Περιβάλλοντος στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές χώρων πρασίνου.

Το Τμήμα Γεωργίας ανακοινώνει ότι για το 2019 συμμετείχαν και βραβεύονται οι ακόλουθοι δύο:

1. Ο Δήμος Στροβόλου για την εφαρμογή του Προγράμματος σε χώρους πρασίνου στη συμβολή των οδών Ευαγγελίστριας και Ερέτριας στα δημοτικά όρια Στροβόλου.

2. Το Τμήμα Δασών για την Εφαρμογή του Προγράμματος στον Βοτανικό Κήπο Ακάμα.

Το Τμήμα Γεωργίας συγχαίρει τους βραβευθέντες φορείς για την πρωτοβουλία τους στη δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου απαλλαγμένους από Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα. Στους χώρους αυτούς οι πολίτες, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, μπορούν να δραστηριοποιούνται με τη βεβαιότητα ότι δεν έχει γίνει καμία εφαρμογή Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων.

(ΜΓ/ΣΧ)