Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2020 15:11

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά της Διασποράς

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στο Γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη και κ. Μενέλαο Μενελάου.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της νέας γενιάς της Διασποράς και συγκεκριμένα αποφασίστηκαν δράσεις και προγράμματα που θα φέρουν πιο κοντά στις ρίζες τους τα νέα παιδιά. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας είναι από τους βασικούς στόχους της Εθνικής μας Στρατηγικής για την Διασπορά.

Αποφασίστηκε, επίσης, η δημιουργία μητρώου νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και συζητήθηκαν καλύτεροι τρόποι αξιοποίησής τους.

Θα εξεταστεί, επιπρόσθετα, το ενδεχόμενο άντλησης κονδυλίων από Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν τη νέα γενιά των Ομογενειακών μας Οργανώσεων.

Σημειώθηκε ότι η νέα γενιά της Διασποράς μας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας, καθώς αυτοί είναι ο αυριανοί ηγέτες των ομογενειακών μας οργανώσεων και η Κυβέρνηση τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει με όλα τα μέσα.

Τέλος, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις όσον αφορά δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν τη νέα γενιά, των Θρησκευτικών Ομάδων, αυτές των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

(ΡΜ/ΕΚ/ΕΙ)