Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-02-2020 13:54

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ.  Νίκος Νουρής είχε σήμερα συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Στεργίου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να καλωσορίσω στην Κύπρο το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας και τον φίλο κ. Στεργίου, o ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τα εγκαίνια των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στην Λευκωσία. Θέλω να πω ότι είχαμε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προεξάρχοντος του μεταναστευτικού, το οποίο απασχολεί έντονα τις δύο χώρες. Είναι βεβαίως γνωστό ότι για αυτό το θέμα υιοθετούμε κοινές δράσεις, αντιμετώπιση και προσέγγιση, με στόχο την  εξεύρεση λύσεων στα πολλά προβλήματα που προκαλεί στις χώρες μας.

Είναι πεποίθηση και των 2 κυβερνήσεων ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος επιβάλλεται να είναι τάχιστη. Αναγνωρίζουμε απόλυτα το γεγονός ότι ως ευρωπαϊκές χώρες, χώρες με βαθιές ρίζες πολιτισμού και αξιών, οφείλουμε να προσφέρουμε στέγη και προστασία στους ανθρώπους που πραγματικά κινδυνεύουν, πρόσφυγες αλλά και απροστάτευτα παιδιά. Την ίδια ώρα ωστόσο, οι αντοχές των χωρών μας όσον αφορά στην υποδοχή οικονομικών μεταναστών, έχουν προ πολλού, ξεπεραστεί.  Η  Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να δώσει οριστικές λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα . Πρέπει, εμάς, τις χώρες της πρώτης γραμμής, να μας διαχειριστεί και να μας αντιμετωπίσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη σημερινή συνάντηση και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μιλήσαμε σχετικά με το μείζον θέμα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του μεταναστευτικού. Προφανώς, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε ότι αυτό το θέμα είναι κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό θέμα. Ταυτόχρονα, πρέπει και οι δύο χώρες να κάνουν όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να εκπέμψουν προς κάθε κατεύθυνση, τα μηνύματα που πρέπει.

Ζούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή και είναι βέβαιο ότι Κύπρος και Ελλάδα θα τα αντιμετωπίσουμε πιο ενωμένοι απ’ ό,τι στο παρελθόν και με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ως επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, επισκέπτομαι την Κύπρο για να εγκαινιάσουμε τα γραφεία μας εδώ στη Λευκωσία διότι, όπως πιθανότατα είναι γνωστό, έχουμε εδώ μια πολύ δυναμική κοινότητα Ελλήνων εκλογέων. Ακριβώς, επειδή πρόσφατα ψηφίστηκε και ο σχετικός νόμος, που επιτρέπει στους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, θέλουμε μ’ αυτή την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιούμε εδώ στην Κύπρο, να τονίσουμε την πολύ μεγάλη σημασία που δίνουμε στους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».


(ΝΝ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα