Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2024 12:44

Συνάντηση του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης συναντήθηκε την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, με αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αμμοχώστου κ. Χαράλαμπο Μανώλη.  

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου κ. Γιάννης Καρούσος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων της κατεχόμενης Αμμοχώστου, καθώς και πρόεδροι οργανωμένων συνόλων και επιχειρηματίες της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Επαρχία Αμμοχώστου και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. Μεταξύ άλλων, έγινε ενημέρωση εκ μέρους του κ. Υφυπουργού, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της νόμιμης και παράτυπης μετανάστευσης, καθώς και για τις πολιτικές επαναπατρισμού και απελάσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για να ξεκινήσει η συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για επαναξιολόγηση της σχέσης της Ένωσης με τη Συρία και την πιθανότητα καθορισμού περιοχών της χώρας ως ασφαλών για την επιστροφή Σύρων. Εξηγήθηκε επίσης η πολιτική που είχε λάβει η Κυβέρνηση από τον περασμένο Απρίλιο και οδήγησε στον τερματισμό των ροών από τη θάλασσα, η θέση αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας πως η Πράσινη Γραμμή δεν πρέπει να καταστεί νέα δίοδος παράτυπων μεταναστών και η συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για επιτήρηση και έλεγχό της. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συζήτηση της υπό καταρτισμό στρατηγικής ένταξης πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία και ο συντονισμός της εφαρμογής των απαραίτητων δράσεων προς υλοποίησή της.

Διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι στόχος του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας είναι η συνεργασία με απώτερο σκοπό την επίλυση προβλημάτων, ο δρ Ιωαννίδης σημείωσε τη σημασία της διατήρησης ενός ανοιχτού καναλιού επικοινωνίας, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και της Κύπρου γενικότερα. 

(ΑΝ/ΜΣ/ΑΦ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα