Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-04-2020 15:05

Αναθεώρηση των Εθνικών Προσαρτημάτων των Ευρωκωδικών από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS)

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις αναθεωρήσεις των Εθνικών Προσαρτημάτων των Ευρωκωδίκων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τον Φεβρουάριο 2020. Τα Εθνικά Προσαρτήματα έχουν γνωστοποιηθεί μέσω σχετικών δημοσιεύσεων στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Οι Ευρωκώδικες αποτελούν μια σειρά Ευρωπαϊκών Προτύπων που παρέχουν ένα κοινό, για όλη την Ε.Ε., σύνολο μεθόδων για τον υπολογισμό της μηχανικής αντοχής των κατασκευαστικών έργων και των στοιχείων τους. Συγκεκριμένα απαρτίζονται από 10 κύρια ευρωπαϊκά πρότυπα τα οποία αναφέρονται σε όλους τους τρόπους δόμησης (από σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο, τοιχοποιία, γεωτεχνικά έργα και αλουμίνιο) και τα οποία με τη σειρά τους υποδιαιρούνται σε διαφορετικά μέρη σχετικά με την ανάλυση της συμπεριφοράς των δομημάτων (κτιρίων, γεφυρών, δεξαμενών, φραγμάτων, πύργων, αγωγών, καπνοδόχων) λαμβάνοντας υπόψη και τη συμπεριφορά των κατασκευών στο σεισμό ή/και την πυρκαγιά.

Τα κείμενα των Εθνικών Προσαρτημάτων, έχουν αναθεωρηθεί από τις Υποεπιτροπές της  Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CYS TC 18: Ευρωκώδικες.

Τα εθνικά προσαρτημάτων διατίθενται δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης, www.cys.org.cy ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/2K2cHb6

*Σημειώνεται ότι για νομικούς σκοπούς ισχύει πάντοτε η ισχύουσα Αγγλική Έκδοση των Εθνικών Προσαρτημάτων των Ευρωκωδίκων.

 

(ΕΙ/ΙΚ)