Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2020 14:39

Οδικές εργασίες στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού

1. Αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

2. Εργασίες στο πλαίσιο ανάπλασης της Λεωφ. Καλλιπόλεως

Την Τρίτη, 9/6/2020, μέσα στο πλαίσιο των εργασιών που διεξάγονται στο έργο Ανάπλασης της Λεωφ. Καλλιπόλεως και Ευγενίας και Αντώνη Θεοδότου θα γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού των Φώτων Τροχαίας της συμβολής των Λεωφόρων Στασίνου και Ευγενίας και Αντώνη Θεοδότου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά την πρωινή αιχμή και θα ολοκληρωθούν πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

3. Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 9/6/2020 – 11/6/2020, μεταξύ των ωρών 09:30 – 15:00, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στο τμήμα Σκαρίνου – Μονής θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή μια λωρίδα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό, σε μήκος μέχρι 1χλμ. περίπου κάθε φορά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

4. Εργασίες συντήρησης πρασίνου στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λύμπια – Νήσου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 9/6/2020 – 18/6/2020, εκτός Παρασκευής 13/6/2020 και Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 08:00 – 17:00, καθημερινά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λύμπια – Νήσου, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης πρασίνου στην κεντρική νησίδα και από τις δύο κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια  εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 1500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα (λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας).

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

ΙΚ