Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2020 07:58

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 10ης Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 11ης  Ιουνίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια, 20 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις  και 5 ψευδείς κλήσεις.

Ώρα 14.55. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε εργατικό ατύχημα πάρα το χωριό Τάλα της Επαρχίας Πάφου. Ανυψωτικό μηχανοκίνητο όχημα καταπλάκωσε εντός της καμπίνας του τον οδηγό του αφού ανατράπηκε. Με την χρήση διασωστικών υδραυλικών εργαλείων αποπαγιδεύτηκε ένα άτομο από την καμπίνα του ανυψωτικού οχήματος, άντρας (74 ετών). Η σκηνή παραδόθηκε στην Αστυνομία και στο Γραφείο Εργασίας για τα περαιτέρω. Ανταπόκριση από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Ώρα 15.50. Ανταπόκριση σε πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 4 εκταρίων από άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα, σπαρτά και μπάλες σανού παρά την έξοδο Κολοσσίου στο χωριό Ύψωνα περιοχή Υψούπολη στην Λεμεσό. Ανταπόκριση 3 στελεχωμένων πυροσβεστικών οχήματων από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού, 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Βρετανικές Βάσεις και 1 εκσκαφέας και 2 Φ.Π.Μ από το Δήμο Ύψωνα και Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής. Στο μέρος παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

Ώρα 15.55. Ανταπόκριση σε πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 40 εκταρίων από άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα και πεύκα βορειοανατολικά του χωριού Πεντάκωμου Λεμεσού. Ανταπόκριση 6 πυροσβεστικών οχημάτων από Σταθμούς Λεμεσού και ΕΜΑΚ με 18 πυροσβέστες, 5 πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών με 15 δασοπυροσβέστες, 1 Φ.Π.Μ από Ταμείο Θήρας με διμελές προσωπικό,  3 Φ.Π.Μ από την Πολιτική Άμυνα με 16 άτομα και 5 εναέρια μέσα (2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη). Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε σε δύσβατο και απρόσιτο έδαφος με βουνοπλαγιές και χαράδρες και σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης.  Δεν κινδύνεψαν άμεσα κατοικίες κατά την ώρα εξέλιξης της πυρκαγιάς. Στο μέρος της πυρκαγιάς παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύκτας και παραμένουν και τώρα δυνάμεις πυρόσβεσης για ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

 

(ΝΝ/ΕΙ)