Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-07-2020 15:21

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας και του Πανεπιστημίου Κύπρου

Έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας, και με κεντρικό άξονα τη στήριξη των Κυπρίων της Διασποράς, το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν σήμερα Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν, εκ μέρους του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής κ. Τάσος Χριστοφίδης, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση σημαντικού αριθμού υποτροφιών προς Κύπριους ομογενείς για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ενδεχόμενο φιλοξενίας και συμμετοχής τους σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δυο Μερών στη διεξαγωγή ερευνών για την καταγραφή των απόψεων της Διασποράς σε διάφορα ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφερε ότι από τις πρώτες κιόλας επαφές είχαν διαφανεί οι ευκαιρίες για από κοινού δράσεις. Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σημείωσε ο Πρύτανης, γίνεται άλλη μια στροφή του Πανεπιστημίου Κύπρου προς την κοινωνία, αυτή τη φορά με τη θεσμοθέτηση δράσεων προς την Ομογένεια.

Από τους σημαντικότερους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου, συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης, είναι η προσέλκυση νέων Κύπριων ομογενών για σπουδές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, δίδοντας τους με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Κύπρο και τις ρίζες τους, φοιτώντας παράλληλα σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.

Καταλήγοντας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου εξέφρασε τη βεβαιότητα του, ότι το Μνημόνιο θα αποτελέσει την αρχή για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο Μερών.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, έναν από τους βασικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Γραφείου Επιτρόπου, όπως είπε, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας αυτής, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά των αποδήμων μας, έτσι ώστε με τα διάφορα προγράμματα που προσφέρονται να κρατηθούν κοντά στις ρίζες τους, την Ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό τους. 

Τέλος, ο κ. Φωτίου τόνισε τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά της Διασποράς μας, αλλά και τους φοιτητές που προέρχονται από το σχολείο του Ριζοκαρπάσου.

(ΡΜ/IK/ΣΧ)