Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2020 14:03

Χαιρετισμός Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη στην εναρκτήρια συνάντηση για παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης στα Δικαστήρια

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση γιατί μετά από μια, ομολογουμένως, μακρά και γεμάτη προβλήματα και προσκόμματα διαδικασία, η συνεργασία της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία έχει επιτέλους δημιουργήσει τις συνθήκες τροχοδρόμησης στην τελική ευθεία της ένταξης της καινοτομίας και της τεχνολογίας στη λειτουργία των δικαστηρίων μας.

Είχα την ευκαιρία, υπό την προηγούμενη ιδιότητά μου, να παρακολουθώ στενά τις προσπάθειες αλλά και τις εκτροπές για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, ενός αναπόσπαστου μέρους της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Η υλοποίηση της θα προσδώσει νέα δυναμική στα Δικαστήρια και στην απονομή της δικαιοσύνης στον τόπο μας. Διότι η μεταρρύθμιση του δικαστηριακού συστήματος που είναι ένα έργο πολύπτυχο και πολυσχιδές, πέραν από την ψήφιση των νομοθεσιών που μεταβάλλουν τη δομή των δικαστηρίων μας, διαλαμβάνει και την υλοποίηση αυτοτελών μέτρων, όπως είναι ακριβώς το σημερινό. Γι’ αυτό χαιρετίζω τη σημερινή εξέλιξη και προσβλέπω στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

Πέραν τούτου, είναι πεποίθησή μου πως το έργο αυτό θα αποτελέσει έναν επιπρόσθετο πυρήνα ώθησης για ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους μας. Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω ότι και εμείς ως Νομική Υπηρεσία είμαστε στο στάδιο που προωθούμε μια σειρά από μεταρρυθμιστικές αλλαγές που έχουν σαν πυρήνα την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και γενικά της τεχνολογίας που υπάρχουν στη διάθεσή μας. Με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και του κυρίου Υφυπουργού, του φίλου Κυριάκου Κόκκινου, τον οποίο για άλλη μια φορά ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε ταχύτητα και να μειώσουμε τους χρόνους διεκπεραίωσης των υποχρεώσεων μας, δομώντας ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης της εργασίας μας.

Χαιρετίζω λοιπόν τη σημερινή εναρκτήρια συνάντηση για παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου e-Justice, εκφράζοντας μαζί τη μεγάλη ικανοποίησή μου που η Δικαιοσύνη σταδιακά αποκτά τα εργαλεία που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει αδυναμίες, ώστε να δομηθεί ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα, για το οποίο όλοι να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

(MΛ)