Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2020 13:51

Υπουργός Βιομηχανίας: Κυκλική οικονομία και ψηφιακοί κόμβοι τεχνολογίας, για πράσινο μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας

Συμμετοχή της Υπουργού Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου εκπροσώπησε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, την Κυπριακή Δημοκρατία, στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας, που συγκάλεσε η Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κύριο θέμα συζήτησης στην ατζέντα της συνόδου, που πραγματοποιήθηκε υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης, ήταν η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, κυρίως μέσω επενδύσεων για τον πράσινο μετασχηματισμό της. Εξετάστηκαν, παράλληλα, τα επόμενα βήματα όσον αφορά στην αναθεώρηση της βιομηχανικής πολιτικής της Ευρώπης και η σημασία του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.

Η κα Πηλείδου στην παρέμβασή της, σημείωσε ότι η Ευρώπη αποτελεί το «σπίτι της έξυπνης και πράσινης βιομηχανίας» και πως επιβάλλεται να συνεχίσει να έχει την πρωτοκαθεδρία. Αυτό, εξήγησε, προϋποθέτει επενδύσεις στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής τεχνολογίας.

Η Υπουργός Βιομηχανίας αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης ώστε να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης μεταξύ των κρατών μελών στην προσπάθειά τους για πράσινη μετάβαση. Επιπλέον, τόνισε ότι για να είναι αυτή η ανάπτυξη βιώσιμη απαιτείται η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, ενώ μίλησε και για την αναγκαιότητα να προωθηθεί η βιομηχανική συνεργασία μέσω των ψηφιακών κόμβων τεχνολογίας, ως εργαλείο ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

(ΓΑ)