Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2018 13:33

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Βελγίου - Κύπρου είχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος, κα Μαριέλλα Αριστείδου και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Βελγίου - Κύπρου στο Βελγικό Κοινοβούλιο, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Στη συνάντηση, μετείχαν από κυπριακής πλευράς οι βουλευτές, κες Αννίτα Δημητρίου, Σκεύη Κούτρα – Κουκουμά και Ευανθία Σάββα. Από βελγικής πλευράς, μετείχαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, βουλευτής, κ. Luk Van Biesen, ο γερουσιαστής κ. Pol Van den Driessche και ο βουλευτής κ. Stéphane Crusnière. Τους Βέλγους κοινοβουλευτικούς συνόδευε ο Πρέσβης του Βελγίου στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Luc Liebaut.

Η κα Αριστείδου, αφού καλωσόρισε τη βελγική αντιπροσωπεία, προέβη σε ενημέρωση γύρω από τις αρμοδιότητες και το έργο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Τόσο η κα Αριστείδου όσο και τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή πρόσφατα, όπως το χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι αμβλώσεις, το σύμφωνο συμβίωσης, τα δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών, κ.ά.

Ο κ. Luk Van Biesen αναφέρθηκε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του, όπως το ζήτημα της ποσόστωσης ανδρών – γυναικών, της νομικής κατοχύρωσης αλλαγής φύλου, της ευθανασίας κ.ά.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις σχετικές πρακτικές που ακολουθούνται σε Κύπρο και Βέλγιο, ιδιαίτερα στα πλαίσια ευρωπαϊκών και διεθνών Συνθηκών στον τομέα αυτό.

(ΑΧ/ΕΙ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα