Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2018 16:49

Ο Προεδρικός Επίτροπος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

Ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Νικ Λαρυγκάκη και αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI).

Ο Προεδρικός Επίτροπος αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του AHI για το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά στην προώθηση των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου στις Η.Π.Α., ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες επίλυσης του.

Ο κ. Φωτίου, επεσήμανε ότι, βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο, ο χρόνος εξαντλείται και επείγει η λήψη άμεσων μέτρων, ώστε η κατοχική δύναμη να πεισθεί να συνεργαστεί για την επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος  των αγνοουμένων και να προχωρήσει σε αποτελεσματικά βήματα, καταθέτοντας όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στα αρχεία του τουρκικού στρατού, τόσο από τις περισυλλογές των νεκρών από τα πεδία των μαχών όσο και για τις σκόπιμες μετακινήσεις οστών.

Δεδομένου ότι στον κατάλογο των αγνοουμένων μας συμπεριλαμβάνονται και οι υποθέσεις των πέντε Αμερικανών υπηκόων με κυπριακή καταγωγή, ο Προεδρικός Επίτροπος ζήτησε από την αντιπροσωπεία του AHI να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ, για την προώθηση πρωτοβουλιών και ενεργειών που θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος προς όφελος των δοκιμαζόμενων οικογενειών.

Ακολούθως, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για θέματα αποδήμων και τις τριμερείς συνεργασίες που προωθούνται, καθώς και για θέματα εγκλωβισμένων και  στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να διασφαλιστεί η παραμονή και η οικονομική τους επιβίωση στη γη των πατέρων τους.

Ο κ. Λαρυγκάκης, αφού ευχαρίστησε τον Προεδρικό Επίτροπο για την ενημέρωση,  διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά τους θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη επίλυσης του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων μας.

-------------------------

ΡΜ/ΕΙ