Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2018 14:17

Την Πρέσβειρα της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου δέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

 Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 την Πρέσβειρα της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κα Mai Taha Mohamed Khalil.

Ο κ. Συλλούρης επαναβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, κάνοντας αναφορά στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χώρων σε όλα τα επίπεδα. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου δρα Ali Abdel Aal, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 5η Σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, τέλη Απριλίου, στο Κάιρο.

Ενημέρωσε δε την κα Khalil ότι, κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων, τόσο με την πραγματοποίηση σύντομα επίσκεψης του δρα Aal στην Κύπρο όσο και με την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Επεσήμανε επίσης τη σημασία της εξεύρεσης πρακτικών τρόπων περαιτέρω ενδυνάμωσης της διακοινοβουλευτικής αυτής συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η κα Khalil αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου και επανέλαβε την εκτίμησή της για την αμείωτη στήριξη της Κύπρου προς την Αίγυπτο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο γέφυρας που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής. Τονίζοντας επίσης τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε την πεποίθησή της για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων της Αιγύπτου και της Κύπρου.

(ΜΛ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα