Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-05-2018 08:41

Συμμετοχή κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, στην Αθήνα

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου και το μέλος της αντιπροσωπίας, βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, αναχωρούν μεθαύριο Δευτέρα, 21 Μαΐου, για την Αθήνα, για να συμμετάσχουν σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018.  Τους δύο βουλευτές θα συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής,  κ. Πανίκος Πουργουρίδης. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων, που θα απασχολήσουν τη συνεδρία, είναι η εξέταση των πολιτικών συνεπειών της χρηματοδότησης του Ισλάμ στην Ευρώπη, η δημιουργία Ευρωπαϊκού ακαδημαϊκού δικτύου σε σχέση με τη Σύμβαση κατά της Διαφθοράς, η κατάσταση στη Συρία και οι συνέπειες σε γειτονικές χώρες, καθώς και το θέμα της πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο. Θα πραγματοποιηθεί δε ακρόαση για το θέμα της προστασίας και παροχής στήριξης σε θύματα τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή ειδικών και θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τη συνεδρία θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, ενώ θα διεξαχθεί ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.                                      

 

(ΑΧ/ΑΜ/EI)