Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-05-2018 08:36

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από 18-21 Μαΐου 2018

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 18ης Μαΐου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 21ης Μαΐου 2018 ανταποκρίθηκε σε 152 κλήσεις για βοήθεια, 104 πυρκαγιές, 41 ειδικές εξυπηρετήσεις και επτά ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 21ης Μαΐου 2018 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 32 πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο μεταλλικά κατασκευασμένα υποστατικά διαστάσεων 4μ x 4μ στην οδό Πραξάνδρου στην Περιστερώνα. Ανταποκρίθηκαν ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με συνολικά τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.15. Στο πρώτο υποστατικό υπήρχαν αποθηκευμένα ξύλα και στο δεύτερο υποστατικό τέσσερα κλουβιά με σκύλους. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν και τα δύο υποστατικά με το περιεχόμενο τους. Επίσης τρεις σκύλοι κυνηγιού πέθαναν. Επιπρόσθετα, ένα δεκάριο ξερά χόρτα κάηκε.

Η ώρα 20.22 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένες αποθήκες μέρος του πολυχώρου της Συνεργατικής Ένωσης Διαθέσεως Χαρουπιών Πάφου στην Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο. Ανταποκρίθηκαν τρία συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21.19. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα σοβαρές ζημιές έπαθε η αίθουσα και μέρος της οροφής του πολυχώρου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αριθμός αναπνευστικών συσκευών, συσκευή εξαερισμού και τυλιχτήρες νερού με νερό από τα βυτία των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 05.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο υποστατικά σε κτηνοτροφική μονάδα παρά το νέο Νοσοκομείο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με τρία συνολικά πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.15. Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές είδη κουζίνας και εργαλεία τα οποία βρίσκονταν εντός του ενός υποστατικού. Επηρεάστηκαν επίσης αριθμός κουνελιών και περιστεριών τα οποία βρίσκονταν στο δεύτερο υποστατικό. Επιπρόσθετα, κάηκε άγρια βλάστηση έκτασης περίπου δύο δεκαρίων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αριθμός αναπνευστικών συσκευών και τυλιχτήρες νερού με νερό από τα βυτία των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

-------------------------

(ΜΓ)