Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-05-2021 09:57

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 6ης Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 7ης Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε σε 56 κλήσεις για βοήθεια, 32 πυρκαγιές, 20 ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 15.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σπαρτά, ξηρά χόρτα και σε αριθμό  ελαιόδεντρα παρά το Καλό Χωριό Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.22. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Τμήματος Δασών και Κοινοτικού Συμβουλίου Καλού Χωριού καθώς επίσης και τρεις ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η ώρα 20.10 λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου το οποίο έχασε τον προσανατολισμό του και βρισκόταν παγιδευμένος σε απόκρημνα βράχια ύψους 30 μέτρων στο Φαράγγι του Άβακα στον Ακάμα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Αφού εντοπίστηκε ενημερώθηκε για ανταπόκριση και η ΕΜΑΚ με ομάδα ειδικών διασώσεων (αναρριχητών) και σε συνεργασία με τα μέλη του Πυροσβεστικού Σταθμού Πάφου και τη χρήση ειδικής εξάρτησης το παγιδευμένο άτομο ανασύρθηκε από τον γκρεμό.

(ΜΓ/ΕΙ)