Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2021 16:47

Δήλωση Εφόρου Εκλογής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας μετά το πέρας της επίσημης υποβολής υποψηφιοτήτων

Εγώ, ο Ανδρέας Χατζηπάκκος Έφορος Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας  ανακοινώνω ότι σήμερα 12/05/2021 δέχθηκα την υποβολή υποψηφιοτήτων για την Επαρχία της Λευκωσίας ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021. 

Σημειώνεται ότι στην Επαρχία Λευκωσίας υπάρχουν Είκοσι Βουλευτικές Έδρες.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν είναι 244.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 8 Συνδυασμοί Κομμάτων με 20 υποψηφιότητα/ες ο κάθε συνδυασμός, 1 Συνδυασμός Κόμματος  με 16 υποψηφιότητες 1 Συνδυασμός Κόμματος με 15 υποψηφιότητα/ες, 2 Συνδυασμοί Κόμματος με 14 υποψηφιότητες 1 Συνδυασμός Κόμματος με 10 υποψηφιότητες, 1 Συνδυασμός Κόμματος  με 8 υποψηφιότητες  και 1 Συνδυασμός Κόμματος με 4 υποψηφιότητες.

Επιπρόσθετα έχουν υποβληθεί 3 υποψηφιότητες από μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψήφιους).

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των υποψηφίων θα εκδοθούν σε ανακοίνωση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σε λίγο.

Ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 24 ωρών μετά την ώρα λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων. Εξέταση των ενστάσεων, που τυχόν υποβληθούν,  θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής το ταχύτερο δυνατόν.

Για σκοπούς των βουλευτικών εκλογών του 2021 προβλέπεται να λειτουργήσουν περίπου 1150 εκλογικά κέντρα παγκύπρια και 10 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Στην Επαρχία Λευκωσίας υπάρχουν 216,815 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι οι οποίοι θα ψηφίσουν σε  429 εκλογικά κέντρα.

Όλοι οι εκτοπισθέντες οι οποίοι προέρχονται από την Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, σύνολο 14344, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα των Εκλογικών Περιφερειών Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας, Πάφου, καθώς επίσης και στα κέντρα του εξωτερικού, όπου έχουν τη διαμονή τους).

 

(EΦυς)