Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-06-2021 09:03

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 15ης Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 16ης Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 14.59 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε πέντε εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων (ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές και αμπέλια) σε δύσβατη περιοχή νοτίως του χωριού Κελοκέδαρα Επαρχίας Πάφου, πλησίον του Αστυνομικού Σταθμού Κελοκεδάρων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18.05. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα (Αγρ. Κελοκεδάρων, Αγρ. Στρουμπί, Πάφος) και μία φορητή μονάδα πυρόσβεσης (Φ.Μ.Π.), μέλη του Ταμείου Θήρας με μία Φ.Μ.Π., ένας ιδιωτικός προωθητής γαιών, μέλη του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα καθώς και πτητικά μέσα (Ελικόπτερα Πυρόσβεσης Φλόγα 1 & 2).

Στο μέρος της πυρκαγιάς παρέμειναν σε όλη την διάρκεια της νύχτας δυνάμεις πυρόσβεσης για επιφυλακή. Τα αίτια διερευνώνται.

Η ώρα 15.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε 10 εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Φασούλα και Μαθικολώνη Επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18.32. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πυροσβεστικά οχήματα (Αγίου Ιωάννη, Αγίου Νικολάου, Αγρ. Εφταγώνιας, Αγρ. Πελεντρίου, (Ε.Μ.Α.Κ.) και μία Φ.Μ.Π. (Αγρ. Εφταγώνιας), μέλη του Ταμείο Θήρας με μία Φ.Μ.Π, η Επαρχιακή Διοίκηση με ένα βυτιοφόρο μεταφοράς νερού και ένα εκσκαφέα, προσωπικό της Πολιτικής Άμυνας, μέλη του Τμήμα Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο Φ.Μ.Π., το Κοινοτικό Συμβούλιο Φασούλας με μία Φ.Μ.Π., αριθμός ιδιωτικών γεωργικών ελκυστήρων καθώς και πτητικά μέσα (Αεροπλάνα πυρόσβεσης Forest 1, 3 & 4 και ελικόπτερα πυρόσβεσης Φλόγα 1 & 2).

Στο μέρος της πυρκαγιάς παρέμειναν σε όλη την διάρκεια της νύχτας δυνάμεις πυρόσβεσης για επιφυλακή. Τα αίτια διερευνώνται.

(ΙΚ/ΕΧΡ)