Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2018 12:48

Αγιασμός νέου κτηρίου κεντρικών γραφείων του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας στη Λευκωσία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Ιουνίου 2018, ο αγιασμός του νέου κτηρίου των κεντρικών γραφείων του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας στη Λευκωσία.  Τον αγιασμό τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κύπρου Κυπριανού, του Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας κ. Ανδρέα Σωκράτους, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, εκπροσώπων κομμάτων, καθώς και του προσωπικού των κεντρικών γραφείων του Τμήματος.

Ο Μακαριώτατος έδωσε ιδιαίτερη μνεία στην μακροχρόνια προσφορά του Τμήματος σε όλους τους τομείς της οικονομίας και γενικότερα στον τόπο μας και τους πολίτες, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το Κτηματολογικό Σύστημα της Κύπρου είναι από τα μοναδικά παγκοσμίως, παρέχοντας εγκυρότητα και ασφάλεια, τόσο σε επίπεδο τίτλων ιδιοκτησίας όσο και κτηματολογικών διαδικασιών.

Ο Διευθυντής του Τμήματος, προσφωνώντας την εκδήλωση, εξήρε το πολύπλευρο έργο που επιτελείται στο Τμήμα και τόνισε παράλληλα, ότι μετά από προσπάθειες πολλών ετών, τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος στεγάζονται πλέον σε ένα σύγχρονο κτήριο με τις καλύτερες προδιαγραφές και αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας για όλο το προσωπικό. Το κτήριο έχει πρόσφατα βραβευτεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος με το Βραβείο της κατηγορίας «Κτηριακές Κατασκευές / Ενεργειακή Απόδοση» και έχει πάρει επίσης Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Ο κ. Σωκράτους αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή λειτουργία της νέας Διαδικτυακής Πλατφόρμας η-Υπηρεσιών του Τμήματος “DLS PORTAL” και στην επιτυχή τυποποίηση και κατάθεση σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, του τοπωνυμικού λεξικού όλων των θαλάσσιων γεωγραφικών ονομάτων της Κύπρου.

Την εκδήλωση ακολούθησε σύντομη δεξίωση και ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους του κτιρίου.

(ΜΓ/ΕΙ)