Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-10-2021 12:17

Η Πρόεδρος της Βουλής μεταβαίνει στο Μαυροβούνιο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου αναχωρεί αύριο, Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021 για το Herceg Novi του Μαυροβουνίου για να συμμετάσχει στην 14η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, μεταξύ 3 και 5 Οκτωβρίου 2021.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων του Αγίου Μαρίνου, της Ανδόρας, της Ισλανδίας, του Λουξεμβούργου και του Μονακό.

Τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Κοινοβούλια των μικρών κρατών όσον αφορά την εισαγωγή καινοτομιών και τον εκσυγχρονισμό τους, ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην αντιμετώπιση των σύγχρονων οικολογικών προκλήσεων και η κοινοβουλευτική διπλωματία των μικρών κρατών της Ευρώπης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας, με θέμα το ρόλο που διαδραματίζουν τα εμπορικά επιμελητήρια των μικρών κρατών Ευρώπης, ως καταλύτες της οικονομικής συνεργασίας.

Η Διάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης και την πραγματοποίηση κοινής διάσκεψης Τύπου.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με Προέδρους των συμμετεχόντων Κοινοβουλίων ή εκπροσώπους τους.

(ΕΧ)