Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2021 18:48

Επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νότιο Αφρική κ. Αντώνης Μανδρίτης

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Πρετόρια, ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνης Μανδρίτης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, κ. Matamela Cyril Ramaphosa.

Κατά την τελετή επίδοσης, ο νέος Ύπατος Αρμοστής αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη και ενδυνάμωση τους, επισημαίνοντας ότι Κύπρος και Νότιος Αφρική αποτελούν αμφότερες δύο κράτη που παραμένουν προσηλωμένα στο διεθνές δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Ο κ. Μανδρίτης ενημέρωσε τον κ. Ramaphosa σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και έκανε μνεία στον ρόλο που διαδραματίζουν ―ως γέφυρα φιλίας― η κυπριακή κοινότητα στην Ν. Αφρική και αντίστοιχα η νοτιοαφρικάνικη κοινότητα στην Κύπρο. 

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Ramaphosa καλωσόρισε τον νέο Ύπατο Αρμοστή εκφράζοντας τις ευχές του για δημιουργική και καρποφόρα παραμονή, καθώς και την ετοιμότητα του να συνδράμει το έργο του.

(ΝΓ)