Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-11-2021 10:04

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαϊδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, στη Βουδαπέστη

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαϊδης αναχωρεί απόψε για τη Βουδαπέστη για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2021. Τον κ. Λουκαϊδη συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Υπό την ιδιότητα του ως Εισηγητή εκ μέρους της Επιτροπής για την αξιολόγηση της εταιρικής σχέσης «Εταίρου για τη Δημοκρατία» ανάμεσα στην ΚΣΣΕ και την Ιορδανία, ο κ. Λουκαϊδης θα παρουσιάσει σχετικό μνημόνιο στα μέλη της Επιτροπής.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρία είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, οι εξελίξεις στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις του Brexit στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ιρλανδία.

Την έναρξη των εργασιών της συνεδρίας θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης κ. László Kövér ενώ κατά τη συνεδρία θα διεξαχθεί ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της χώρας κ. Peter Szijjártó, στο πλαίσιο της άσκησης της τρέχουσας Ουγγρικής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.


(ΜΒ/ΕΧΡ)