Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2021 09:35

Διεξαγωγή Ημερίδας «Ενημερώσου και μπες μαζί μας στον κύκλο… : Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων»

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προσκαλεί το κοινό σε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο  «Ενημερώσου και μπες μαζί μας στον κύκλο…», για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της ορθολογικής διαχείρισης αποβλήτων την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, στις 9.πμ., στον χώρο εκδηλώσεων «Σκαλί Αγλαντζιάς» (Αγίου Γεωργίου 15, 2108).

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, η οποία για το 2021 έχει οριστεί η εβδομάδα 20-28 Νοεμβρίου 2021, με θεματική «Kυκλικές Kοινωνίες».

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων (EWWR) έχει ως σκοπό να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής διαχείρισης των αποβλήτων, ως πόρο πια και όχι σαν απόβλητο. Η επίτευξη του σκοπού αυτού, γίνεται με τη διοργάνωση δράσεων, οι οποίες εστιάζονται στη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση ειδών και αποβλήτων, καθώς και στην προώθηση εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων σε όλη την Ευρώπη.

Σκοπός αυτής της ημερίδας είναι να παρουσιάσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και επιχειρήσεις για τις νέες τάξεις πραγμάτων και πολιτικές του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που θα εφαρμοστούν στη διαχείριση αποβλήτων. Επιπρόσθετα, θα δοθεί η δυνατότητα στα συλλογικά συστήματα και σε άλλους φορείς να παρουσιάσουν το ρόλο τους στην κυκλική οικονομία.

Η ημερήσια διάταξη επισυνάπτεται με την πρόσκληση. Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το έντυπο συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 19/11/2021.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα   22408937 ή ηλεκτρονικά στο apapanastasiou@environment.moα.gov.cy.

(EK/ΙΚ)