Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2021 12:31

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη μετά τη συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Klaus Regling

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης είχε σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2021, συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κ. Klaus Regling.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Πετρίδης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Klaus Regling, Επικεφαλής του ESM, για την επίσκεψή του στην Κύπρο. Όπως πάντα, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Είναι καθοριστικής σημασίας η συμβολή των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις του μέλλοντος αλλά και τις προκλήσεις της πανδημίας. Σ’αυτό το πλαίσιο διαβεβαίωσα τον κ. Regling ότι η Κύπρος τάσσεται υπέρ της γρήγορης έγκρισης από τη Βουλή και της νέας συνθήκης για τον ESM. Επικροτούμε τον νέο ρόλο τον οποίο αποκτά στην Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ούτως ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά.

Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν την Κύπρο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι προβλέψεις όσον αφορά την ανάπτυξη ξεπερνούν τις προσδοκίες μας, ενώ βλέπουμε και την ανεργία να μειώνεται.

Εξαιρετικής σημασίας αποτελεί επίσης το γεγονός ότι επικροτείται το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου ως ένα από τα καλύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβεβαίωσα ότι θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε και αυτή τη στιγμή η στοχοπροσήλωσή μας αφορά την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα, στην επόμενη γενιά, σε μια πιο πράσινη και πιο ανθεκτική οικονομία. Ένα σχέδιο το οποίο συνοδεύεται και από μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα προσπαθήσουμε να περάσουμε σε συνεννόηση με τη Βουλή.

Θέλω ξανά να ευχαριστήσω τον κ. Regling για την παρουσία του στην Κύπρο. Έχουμε και στο εξωτερικό συχνές επαφές και τον θεωρώ ως ένα φίλο της Κύπρου», κατέληξε ο κ. Υπουργός.


(ΜΒ/ΕΧΡ)