Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-11-2021 13:50

Συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών του με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο Καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου παρουσίασε εν συντομία τα Μέλη και τη μέχρι τώρα πορεία και δράση της Ακαδημίας, σύμφωνα με τους σκοπούς της ίδρυσής της όπως αυτοί περιγράφονται στον περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμο του 2017.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στον θεσμό του Αριστείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο θα απονέμεται από την Κυπριακή Ακαδημία στην ετήσια Συνεδρίαση της στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς και στη γενναιόδωρη παραχώρηση του Ιδρύματος Τάκη και Λούκη Νέμιτσα στην Ακαδημία τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται για την ετήσια απονομή του βραβείου Νέμιτσας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ακαδημίας για την επίσκεψη στο γραφείο του, δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ θα στηρίξει την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού της Ακαδημίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της.

(ΜΓ/ΙΚ)