Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-01-2018 11:46

Τελετή Βράβευσης Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων της Κύπρου 2017

Η τελετή βράβευσης των «Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων της Κύπρου» για το 2017 (GreenCityCY Awards) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η απονομή των Πράσινων Σημαιών θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδώσει σε όλους τους Πράσινους Δήμους και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου την Πράσινη Σημαία, η οποία θα κυματίζει από την επόμενη ημέρα έξω από τα Δημαρχεία και τα Κοινοτικά Συμβούλια των βραβευθέντων.

Για το 2017, βραβεύονται συνολικά 7 Δήμοι και 2 Κοινότητες της Κύπρου για τα περιβαλλοντικά τους έργα.

Η Ειδική Τιμητική Διάκριση, το «Χρυσό Αγρινό» για το 2017, θα απονεμηθεί στον Δήμο ή την Κοινότητα που για έργο του/της συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα υποψήφια έργα σε όλες τις κατηγορίες. Ο Δήμος που θα τιμηθεί με το «Χρυσό Αγρινό» για το 2017, θα ανακοινωθεί για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τελετή βράβευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει επίσης την εκδήλωση και θα προκηρύξει τα Βραβεία Πράσινη Πόλη και Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου για το 2018, στα οποία θα απονεμηθεί για πρώτη φορά και ο τίτλος της Πράσινης Πρωτεύουσας της Κύπρου για το 2018.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν με πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, την Ένωση Δήμων Κύπρου και την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Τα βραβεία υποστήριξαν επίσης, συμμετέχοντας στην Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

Ώρα Προσέλευσης: 11 π.μ.
Ολοκλήρωση εκδήλωσης: 12:30 μ.μ.

Συνεργαζόμενοι Φορείς:
• Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού
• Επίτροπος Περιβάλλοντος
• Ένωση Δήμων Κύπρου
• Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

-----------------------
ΕΑ/ΕΙ