Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-02-2022 11:34

Ολοκληρώθηκε η πρώτη σειρά επαρχιακών ενημερωτικών βραδινών συναντήσεων προς γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη σειρά επαρχιακών ενημερωτικών βραδινών συναντήσεων προς γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίες διοργανώθηκαν από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και τη στήριξη του Κυπριακού Συνδέσμου Καθηγητών/Καθηγητριών Σ.Ε.Α.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Αμμόχωστος στις 8/2/2022, Λευκωσία στις 9/2/2022, Λεμεσός στις 10/2/2022, Λάρνακα στις 11/2/2022 και Πάφος στις 15/2/2022.

Κατά τις συναντήσεις έγιναν παρουσιάσεις από Καθηγητές/Καθηγήτριες Σ.Ε.Α. με θέμα «Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο και το Σύστημα Πρόσβασης στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Κύπρου και Ελλάδας». Μέσα από τη συγκεκριμένη θεματική, το κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις επιλογές που προσφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα μετά το Γυμνάσιο, καθώς και για τον τρόπο και τη διαδικασία εισδοχής στα Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, οι γονείς/κηδεμόνες, καθώς και οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και απορίες. Παράλληλα, δημιουργήθηκε πολύ γόνιμη συζήτηση σε εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα.

Το όλο πρόγραμμα ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων και μαθητών/μαθητριών θα ολοκληρωθεί με τις ακόλουθες δύο βραδινές συναντήσεις με την εξής θεματολογία:

Α) Η Διεργασία της Επαγγελματικής Αγωγής – Οι Επαγγελματικές Προοπτικές και οι Τάσεις στην Αγορά Εργασίας

Β) Σπουδές σε χώρες (κυρίως Ευρωπαϊκές) εκτός Κύπρου και Ελλάδας

Περισσότερες πληροφορίες για τις πιο πάνω νέες διοργανώσεις θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


(ΜΒ/ΕΧΡ)