Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2022 11:11

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, μετά την ψεσινή συνεδρία της, ανακοινώνει τα ακόλουθα για τα πιο κάτω θέματα:

1. Πόρισμα Ερευνώντος Λειτουργού Χάρη Σαββίδη αναφορικά με τις καταγγελίες Σταύρου Παπασταύρου

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε, αξιολόγησε και συζήτησε το πιο πάνω Πόρισμα, αποφάσισε όπως το αποστείλει στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για τις δικές του ενέργειες.

Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των θεμάτων που καλύπτει το εν λόγω Πόρισμα, η Επιτροπή δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ανακοίνωση ή δήλωση αναφορικά με αυτό και το περιεχόμενό του.

2. Διεύρυνση των Όρων Εντολής των Ερευνώντον Λειτουργών για αγώνα καλαθοσφαίρισης

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως, διευρύνει τους όρους εντολής των Ερευνώντων Λειτουργών Μαίρης Ολίβιας Μακλάσκυ και Κατερίνας Σοφοκλέους, για διερεύνηση, εκτός από τον αγώνα ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ, και του αγώνα ΕΝΑΔ-ΑΠΟΠ ΠΑΦΟΥ, ο οποίος διεξήχθη στις 21/1/2022, για τον οποίο λήφθηκε σχετική πληροφόρηση για πιθανότητα χειραγώγησής του.

Οι ίδιοι όροι εντολής που είχαν τεθεί για τον αγώνα ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ, διευρύνονται ούτως ώστε να καλύπτουν και τον αγώνα ΕΝΑΔ-ΑΠΟΠ ΠΑΦΟΥ.

3. Διεύρυνση των Όρων Εντολής των Ερευνώντον Λειτουργών για αγώνες Ράλι.

Η Επιτροπή αποφάσισε όπως, μετά από σχετική καταγγελία και αξιολόγησή της, διευρύνει τους όρους εντολής των Ερευνώντων Λειτουργών Ηρακλή Αγαθοκλέους και Μαρίνου Αρμεύτη, ούτως ώστε η έρευνα να καλύψει και άλλα συναφή αθλητικά γεγονότα. Συγκεκριμένα, οι Ερευνώντες Λειτουργοί εντέλλονται όπως διερευνήσουν το σύνολο των αγώνων ράλι που έχουν διοργανωθεί μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, εντός του 2021, για πιθανό ασυμβίβαστο συγκεκριμένων προσώπων και/ή πιθανή τέλεση πειθαρχικών και/ή άλλων αδικημάτων.

(ΝΓ)