Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2018 18:30

Χαιρετισμός Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου στην τελική γιορτή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

Είναι με συναισθήματα συγκίνησης που παρευρίσκομαι απόψε μαζί σας και απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης στην τελική γιορτή του εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Είναι επίσης με αισθήματα εκτίμησης και θαυμασμού, τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του σχολείου όσο και για τους γονείς και τους άλλους εγκλωβισμένους, που παρά τις δυσκολίες στέκουν εδώ ολόρθοι, φρουροί και συνεχιστές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Είναι ακόμη συναισθήματα που συνδέονται με τη μοναδική ομορφιά του τόπου και της ευρύτερης περιοχής της Καρπασίας μέχρι το ακροτελεύτιο προς ανατολάς σημείο της πατρίδας μας, την Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα.

Όλα αυτά μαζί εκπέμπουν μηνύματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν από κανένα: μηνύματα πρώτα απ’ όλα από τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό μας. Μηνύματα, επίσης, από τους σκληρούς και επίμοχθους αγώνες των κατοίκων του σε όλο το πέρασμα του χρόνου για την πρόοδο και την προκοπή τους. Και μηνύματα προσμονής, καρτερικότητας και ελπίδας για το αύριο.

Τόσα πολλά μηνύματα εκπέμπει το Ριζοκάρπασο. Μα ισχυρότερο και πιο σημαντικό είναι το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της αντοχής εσάς των εγκλωβισμένων κατοίκων του να συνεχίσετε, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, το δέσιμό σας με αυτήν τη γη, προσμένοντας τη μέρα που θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για μια νέα εποχή η οποία θα υπόσχεται περισσότερα για όλους τους κατοίκους της νήσου.  Μια εποχή η οποία θα έλθει με την ποθούμενη επίτευξη της λύσης του Κυπριακού και θα δώσει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους όλα όσα αξίζουν και δικαιούνται. Πάνω απ’ όλα ελευθερία, δημοκρατία, ασφάλεια και ευημερία. Χωρίς διακρίσεις. Και χωρίς βάσανα και άλλες δοκιμασίες.

Η Καρπασία το δικαιούται αναμφίβολα αυτό, και μαζί όλη η Κύπρος. Η κοινή αγαπημένη μας πατρίδα.

Η ευχή μας είναι όπως η λύση του Κυπριακού προβλήματος επιτευχθεί το συντομότερο. Και ναι, μπορεί να επέλθει αυτή η λύση, φτάνει να το θέλουν αυτό πραγματικά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και να υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα να παρθούν οι αποφάσεις που θα το επιτρέψουν.     

Μαζί με τις πολύ θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη που μεταφέρω για τον κάθε ένα σας ξεχωριστά, συγχαίρω και προσωπικά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου για την πρόοδο και τη συνολική τους προσπάθεια, αλλά και για την υπέρβαση που κάνουν ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στερούμενοι πράγματα που για άλλα παιδιά της ηλικίας τους είναι αυτονόητα στην καθημερινή τους ζωή.

Από τα παιδιά του σχολείου, συγχαίρω ιδιαίτερα τις δύο απόφοιτες του σχολείου, την Ανδρούλα Παντελή και την Άντρια Αχιλλέως. Εκτός από αυτές που έχουν μάλιστα αριστεύσει, συγχαίρω θερμά και έξι άλλους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που έχουν σημειώσει την ίδια άριστη απόδοση στα μαθήματα τους: Την Αντιγόνη Αχιλλέως, την Ειρήνη Σώττου, την Ελένη Προδρόμου, τον Παναγιώτη Μιχάηλο, την Άντρη Κουλουντή και την Ανδρούλα Προδρόμου.

Βέβαια, θερμότατες είναι οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μας προς την Διευθύνουσα του σχολείου κα Μορφία Ζάουρα και όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, όπως και στον Επαρχιακό Επιθεωρητή Αμμοχώστου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μιχαλάκη Λοϊζίδη, τον Επιθεωρητή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου κ. Νικόλα Γιασουμή, τη Σχολική Εφορεία και τον Σύνδεσμο Γονέων.

Σας ευχαριστούμε όλους για το κουράγιο και την αντοχή σας, όπως και για τη δύναμη και την ελπίδα που αντλούμε από εσάς για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που οφείλουμε προς τις γενιές που πέρασαν και τις γενιές που θα έρθουν.

(ΜΓ/ΕΙ)