Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-07-2018 18:55

Χαιρετισμός του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου στο 7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας

Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρίσκομαι μαζί σας στις εκδηλώσεις του 7ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας. Μιας μεγάλης γιορτής που έχει καταστεί θεσμός, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας, αλλά και ξένους, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο και τις αξίες της παράδοσης του τόπου μας.

Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας, καθώς και όλους τους άλλους συντελεστές, για την οργάνωση και τη συνέχεια που δίδουν στο ξεχωριστό αυτό παραδοσιακό δρώμενο του τόπου μας. Είναι ένας θεσμός, μια πρωτοβουλία, που ξεχωρίζει τον Δήμο Σωτήρας ως Τοπική Αρχή και Κοινότητα, που θέτει την παράδοση και τον πολιτισμό στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων και του ενδιαφέροντός της.

Πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως η αποψινή αποτελούν, αναμφίβολα, κινητήριο δύναμη και μοχλό προόδου, και βοηθούν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του συνόλου του λαού μας.

Η πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου αποτελεί ανεκτίμητη αξία που πρέπει να διαφυλάσσεται, να εμπλουτίζεται, να επεκτείνεται και να μεταλαμπαδεύεται άφθαρτη στις νεότερες γενιές, κατά τρόπο που δίδει συνέχεια και ενδυναμώνει τη σχέση της ύπαρξης μας σε αυτή τη γη, τη γη των προγόνων μας, τη δική μας γη.

Η παράδοση με τα κύρια στοιχεία της, που είναι η ελληνική μας γλώσσα με τη ξεχωριστή διάλεκτό της, η ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη, τα τραγούδια και οι χοροί μας, η Ιστορία μας, οι κοινοί μας αγώνες και οι κοινές μας αναμνήσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας, η λαϊκή τέχνη και ποίηση και ακόμη τα παραδοσιακά εδέσματα και τα άλλα παραδοσιακά στοιχεία που προβάλλονται στο φεστιβάλ της Σωτήρας, μαζί με το δέσιμό μας με την  οικογένεια, είναι πράγματι ό,τι μας κρατά ενωμένους με τις προαιώνιες ρίζες μας ως αδιάψευστη απόδειξη της ιστορικής, εθνικής  και πολιτιστικής μας συνέχειας.

Μιας συνέχειας που είναι μάλιστα απαραίτητη  προϋπόθεση για την ίδια την επιβίωσή μας,  γιατί η σύνδεση με τις ρίζες, τον πολιτισμό, την Ιστορία και την παράδοσή μας μάς δίδει τη δύναμη, όπως και την έμπνευση και την πίστη που χρειαζόμαστε, για να δώσουμε απάντηση στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Και η Σωτήρα ως δυναμική κοινότητα με ιστορία και φιλοπρόοδους κατοίκους, δείχνει με τη διοργάνωση του παραδοσιακού της φεστιβάλ, τη βαθιά πίστη της για την αξία και τη δύναμη της πολιτιστικής μας παράδοσης.

Ο Δήμος Σωτήρας αξίζει κάθε επαίνου και συγχαρητηρίων για τη συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο το Παραδοσιακό Φεστιβάλ Σωτήρας είναι πηγή δύναμης και προόδου.

Εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλους. 

------------------------------

ΡΜ/ΜΛ/ΕΙ