Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2022 09:08

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Μαΐου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 31ης Μαΐου 2022 ανταποκρίθηκε  σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 19 πυρκαγιές και 12 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 11.54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο εργοστάσιο Χ.Υ.Τ.Υ. Κόσιης. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13.24. Η πυρκαγιά βρισκόταν στο σύστημα φίλτρων του αέρα σε ύψος 13 μέτρων. Κατασβέστηκε μέσω του αυτομάτου συστήματος πυρόσβεσης του εργοστασίου καθώς και με αυλούς τυλιχτήρα από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με  ψύξη του συστήματος. Η πυρκαγιά φαίνεται εκ πρώτης όψεως να προκλήθηκε από μηχανικό ή ηλεκτρικό πρόβλημα στο σύστημα.

Η ώρα 13.24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε έκταση τριών εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αποκάλαμα παρά την βιομηχανική περιοχή Τσερίου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14.24. Για την πυρκαγιά εργάστηκαν και δύο πυροσβεστικά Οχήματα του Τμήματος Δασών. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 14.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε έκτασης δέκα εκταρίων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, άχρηστα υλικά και λάστιχα άρδευσης σε περιοχή μεταξύ των χωριών Λύμπια και Ψευδάς. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας, ΕΜΑΚ, Σταθμό Υπαίθρου Αθηένου με έξι πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.43. Για την πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης δύο πυροσβεστικά Οχήματα του Τμήματος Δασών, 1 Φ.Π.Μ του Ταμείου Θήρας ως επίσης και δύο πυροσβεστικά Αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά αξιολογείται ότι ξεκίνησε από σκόπιμη καύση σκυβάλων σε παράνομο σκυβαλότοπο.

Η ώρα 14.46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε έκταση ενός εκταρίου περίπου από ξηρά χόρτα αποκάλαμα στο Καλό Χωριό Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν και δύο Φ.Π.Μ του Ταμείου Θήρας ως επίσης και γεωργικοί ελκυστήρες από κατοίκους της Κοινότητας. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν και δύο ξύλινοι πάσσαλοι της Α.Η.Κ.. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν μεμονωμένες κατοικίες. Η πυρκαγιά αξιολογείται ότι ξεκίνησε από σκόπιμη καύση σκυβάλων.

Η ώρα 19.35 λήφθηκε κλήση για διάσωση ζώου σε αγροτική περιοχή μεταξύ του Δήμου Δερύνειας και Κοινότητας Φρενάρου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα ζώο (πρόβατο) ανασύρθηκε με την χρήση διασωστικής εξάρτυσης (τριπόδι Arizona) από λάκκο βάθους 20 μέτρων περίπου και παραδόθηκε ζωντανό στον ιδιοκτήτη του.

Η ώρα 21.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mercedes Ε190 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι στην οδό Χαβάρες, του Δήμου Αγίας Νάπας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με δύο πυροσβεστικά Οχήματα. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μικρή έκταση από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ακακίες. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΝΓ/ΙΚ)