Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2022 08:37

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Ιουνίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές και 29 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 15 περιστατικά στη Επαρχία Λευκωσίας. Τα περιστατικά αφορούσαν άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων, περίσωση περιουσίας (άνοιγμα υδρορροών), άντληση νερού από 5 υποστατικά και υπόγειους χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών, 3 ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων (χωρίς παγιδευμένους). Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν Στρόβολος, Βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, Λατσιά, Γέρι και περιοχή Καλλιθέα Ιδαλίου. Εργάστηκαν 3 συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών (Ακρόπολη, Λακατάμεια, Υπαίθρου Νήσου)

Η ώρα 20.49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στη Μέσα Γειτονιά. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού. Από την πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος, έπαθε εκτεταμένες ζημιές εξοπλισμός της κουζίνας. Ζημιά έπαθε επίσης η ηλεκτρική εγκατάσταση της οικίας. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή της υπόλοιπης κατοικίας.

Από τις 06.20 η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με τρία πυροσβεστικά οχήματα στη Λεμεσό σε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε πολυώροφο κτίριο. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον ισόγειο και ημιυπόγειο χώρο σε άχρηστα υλικά. Κατασβέστηκε χωρίς να επεκταθεί σε άλλο όροφο. Καπνοί και θερμά αέρια επηρέασαν τους ενοίκους. Έγινε εκκένωση δεκάδων ατόμων από το κτίριο και οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο. Σε δύο περιπτώσεις άτομα με ειδικές ικανότητες από τον 4ο και 6ο όροφο, αφού έτυχαν των Α' Βοηθειών από τους πυροσβέστες επί τόπου με παροχή οξυγόνου, οδηγήθηκαν και παραδόθηκαν σε Ασθενοφόρα τα οποία κλήθηκαν στο περιστατικό. Επιπρόσθετα, σε άλλα άτομα τα οποία επηρεάστηκαν από τους καπνούς, παρέχονται μετά την εκκένωση Α' Βοήθειες από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΒ/ΕΧΡ)