Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2018 14:55

Άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΚΣΜ, για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στα Δυτικά Βαλκάνια και τον ευρύτερο ευρω-μεσογειακό χώρο

Άρχισαν την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στο Βελιγράδι, οι εργασίες του Συνεδρίου της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), με θέμα την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων στα Δυτικά Βαλκάνια και τον ευρύτερο ευρω-μεσογειακό χώρο. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την ΚΣΜ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) και φιλοξενείται από την Εθνική Συνέλευση της Σερβίας. Την Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΜ. 

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι συζήτησαν το σύστημα κανονισμών και πολιτικών του ΠΟΕ και της ΕΕ, που ρυθμίζει το διακρατικό εμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις διαδικασίες προσαρμογής στους Κανονισμούς αυτούς των μεσογειακών χωρών που βρίσκονται υπό καθεστώς διαπραγματεύσεων για ένταξή τους στον ΠΟΕ. 

Κατά τις απογευματινές εργασίες, αναμένεται να παρουσιαστούν και να ανταλλαγούν απόψεις επί των αποτελεσμάτων ης 11ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2017, στο Μπουένος Άιρες.

(ΜΛ/ΣΧ)