Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2022 14:04

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο

Με το ζήτημα της εμπορίας προσώπων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου με την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, κα Judith Garber, στην παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομίας Κύπρου.

Η Πρέσβης συνεχάρη την Υπουργό και την ομάδα της για την προσπάθεια και τις ενέργειές της που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της Κύπρου από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ετήσια έκθεση για την Εμπορία Προσώπων.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε πως οι εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έχουν μελετηθεί με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων και στοχευμένων μέτρων για να καταστεί αποτελεσματικότερος ο αγώνας κατά της εμπορίας προσώπων και για την προστασία των θυμάτων.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες ενέργειες που καταδεικνύουν ακριβώς πως το ζήτημα της εμπορίας προσώπων παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επαναβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, η Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Πρέσβη των ΗΠΑ τόσο για τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων όσο και για τις αδιάλειπτες προσπάθειές της για συνεχή ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων.

(ΕΠ/ΕΧΡ)