Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-07-2024 10:57

Μήνυμα στήριξης από την Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων στους εκτοπισμένους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

Μήνυμα στήριξης προς τους εκτοπισμένους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας μετέφερε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, η οποία παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο κατεχόμενο χωριό το Σάββατο.

Σε κλίμα συγκίνησης και δέους τελέστηκε στη μικρή Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας η Θεία Λειτουργία, με τους εκτοπισμένους κάτοικους να σπεύδουν να τιμήσουν την προστάτιδα του χωριού τους. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη η κα Αριστοτέλους, η οποία, απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, απεριόριστης συγκίνησης και υπερηφάνειας έδωσε το παρών της στη Θεία Λειτουργία, αφού το χωριό εδώ και 50 χρόνια δεν είναι προσβάσιμο, καθώς έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετα από το κατοχικό καθεστώς ως ούτω καλούμενη «στρατιωτική ζώνη».

Η κα Αριστοτέλους, μέσα από την επίσκεψή της στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας, διαπίστωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του χωριού για να μεταβούν στην Αγία Μαρίνα, για να πατήσουν έστω και για λίγο στα άγια χώματα του χωριού τους τις δύο φορές το χρόνο που επισκέπτονται την Εκκλησία για να τελέσουν Θεία Λειτουργία, που είναι και η μοναδική επαφή με το χωριό τους.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δίπλα σας και σας στηρίζει για να πετύχουμε το καλύτερο για τους ανθρώπους που εδώ και 50 χρόνια παραμένουν μακριά από τον τόπο που γεννήθηκαν. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και ευχαριστώ τον Κοινοτάρχη κ. Παρτελλή Χατζηφεσά και το Κοινοτικό Συμβούλιο για την πρόσκληση. Η συνεργασία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, βασιζόμενη στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση, τη στήριξη, αλλά και στον αγώνα ώστε να κρατηθεί η μνήμη του χωριού άσβεστη για το σύνολο των Μαρωνιτών, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και συνέπεια», υπέδειξε η κα Αριστοτέλους.

(AΦ/ΑΣ)