Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2022 18:22

Δήλωση της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, μετά το πέρας των εργασιών του Έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου συμμετείχε στις εργασίες του Έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, η κ. Πηλείδου προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις τιμές αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια. Η Κύπρος είναι σε θέση να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης μέσα από τις ανακαλύψεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό ήταν κάτι το οποίο σημειώθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους Ευρωπαίους υπουργούς όσο και από την Επίτροπο Simson, με την οποία είχα την ευκαιρία να βρεθώ και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης. Έχει τροχοδρομηθεί επίσκεψη της Επιτρόπου στην Κύπρο για το συνέδριο του East Mediterranean Gas Forum, όπου θα συνεχίσει και η συζήτηση για το κατά πόσο μπορεί να τροχοδρομηθεί, με πιο γρήγορα βήματα, η ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ η οποία όντας ευρωπαϊκή περιοχή θεωρείται και προτεραιότητα όσον αφορά την απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο».

To βίντεο της δήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ .

 

(ΜΦ/ΕΚ)